JuhaniHirvonen Hirvosen Jussi Siilinjärveltä.

Venevero!

Venevero!

Jolla on varaa hankkia suuri vene tai muu sen kaltainen "ylellisyystarvike", maksaa myös veroa tästä hankinnastaan.

Käsitykseni mukaan myös kesämökeistä maksetaan kiinteistövero.

Venevero olisi vuotuinen vero, joka maksetaan kerran vuodessa ajoneuvoveron tapaan. Veron piiriin tulevat veneet ovat vesikulkuneuvorekisteriin kuuluvat, runkopituudeltaan vähintään 5,5 metriä pitkät purje- tai moottoriveneet, kuten myös vesi­kulkuneuvot, joiden moottoriteho on vähintään 15 kilowattia eli 20,4 hevosvoimaa.

Koska veneistä ja mopoista ei ole päästötietoja kuten autoilla, hiilidioksidipäästö ei ole veron perusteena. (HS 20.07.16)

Verot ovat se yhteiskunnan tapa pyörittää tätä julkishallinnollista toimintaa.

Aina, kun yhteiskunnallista toimintaa rahoitetaan. Veromuoitoista se on; valtionvero, kunnallisvero, ALv, tupakkavero, alkoholivero, poistunut makeisvero, autovero, polttoainevero yms.

Verot ovat yhteiskunnan ja sen tuomien palveluiden ainoa merkittävä; "rahaa tuova polttoaine, yhteiskunnan moottori yskii, melkein tyhjällä tankilla".

Otetaampa esimerkki, nyt ja jopa vuosikkymenniä tulevaisuudessa on eläkeläisiä.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Teit sitten toisen avauksen samasta asiasta. Ja avauksesi sisältää samat virheetkin. Samalla peitit näkyvyyden ensimmäiseen avauksesi saamiisi kommentteihin? Korjauksena vielä se, että jo vuoden 2013 alusta Suomen yleinen arvonlisäkanta on ollut 24%.

Pekka Iiskonmaki

Veneveroa ei tarvita ja muuta verotusta tulee keventää, että kansa voi elää ilman sosialistisia fattan avustuksia.

Miksi ihmiset eivät pärjää Suomessa nettopalkoillaan, vaikka bruttopalkat ovat tuhonneet kilpailukyvyn?

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Myös sählymailoja kannattaisi verottaa. Jokaisella jolla on varaa käyttää aikaansa sähläämiseen, on varaa maksaa 500 euron vuosittainen vero mailasta. Kun maassa on kaksi miljoonaa sählymailaa, kilahtaa valtion kassaan miljardi euroa joka vuosi. Näin helppoa se on kun sen osaa.

PS En omista venettä, enkä varsinkaan juppikuunaria. Siitä huolimatta pidän erittäin todennäköisenä, että nyt suunnitellun veron kokonaisvaikutus on selvästi negatiivinen, kansantaloutta näivettävä ja toimeliaisuutta vähentävä. Lisäksi sillä on kerrannaisvaikutuksia hyvin monelle muulle alalle. Sama koskee kaksipyöräisiä.

Pekka Iiskonmaki

#3
Noin se menee ja tuhannet ovat itse rakentaneet veneensä.

Toimituksen poiminnat