JuhaniHirvonen Hirvosen Jussi Siilinjärveltä.

"Maatiainen" miettii! Johtopäätökset yleisestä mediasta!

Mietin tänään; luin lehtiä, katsoin somea! Kuitenkin ajattelin! Osaako maatiainen ajatella?

Suomi elää edelleen metsästä, ainakin osittain. Jäimme tässä "tietotekniikassa", valitettavasti hieman sivuun ; muutkin osaavat.

Metsäteollisuus näyttää kehittyvän entistä voimakkaammin investointien (myös suunnitellut) suhteen erittäin suureksi toimialaksi myös kansantalouden ja viennin suhteen!

Lehdissä, somessa yms. julkaistuissa mielipiteissä on korostettu sitä, että pienemmillä paikkakunnilla asuminen nielee vain yhteiskunnan varoja. On jopa kuulunut, että, pääkaupunkiseutu elättää ainakin puoli muuta Suomea. Ottamatta kantaa enempää; onhan siellä näitä koko Suomea palvelevia, julkisin varoin maksettavia virastoja! Lisäksi  moni koko Suomeen vaikuttavan yrityksen pääkonttorikin on sijoittunut pääkaupunkiseudulle. Tulee palkkaveroja, yhteisöveroja, kauppa ja muut palvelut hyötyvät, maksavat veroja yms.

Ei kuitenkaan keskitytä pääkaupunkiseutuun!

Mietitään!
Pitäisikö meidän asua siellä suurissa keskuksissa ja hyvin pienellä alalla! Sijoittajat kaikilla toimialoilla olisivat tyytyväisiä. Raha tulisi laariin pieneltä alalta ja tehokkaasti!

Metsät ( hyödyntämistä suunnitellaan lisää) ja maatalous; ei voi tuoda ydinkeskustoihin.

Koska kaikki eivät voi asua tehokkaasti suurissa keskustoissa!

Perustetaan; Reservaatti, alkuperäiskansoille tai etnisille vähemmistöille varattu asuinalue(Vikipedia)

Reservaatteja olisi tietysti koko Suomen alueella, riittävän kaukana keskustoista, lannan levitys ei haittaisi...


Näille alueille myös maahanmuuttajat, turvapaikanhakijat tulisivat, tyhjät koulut yms, (henkilökohtaisesti hyväksyn asiallisena). Metsätalous; metsien hoito, hakkuu yms; Maatalous ja muu siihen liittyvä toiminta, keskittyisi alueelle. Jalostus ei missään nimessä kuuluisi toimintaan. kuuluu Reservaatin ulkopuolelle, lähelle suurta keskusta, teollista toimintaa ja työpaikkoja. Metsien hakkuu ja hoito kuuluisi reservaatin sisäiseen toimintaan. Kuljetus; yrittäjät päättäisivät, asuisivatko reservaatin sisällä, vai toimisivatko suurista kaupungeista käsin (/monialayrittäjiä, on  myös muuta toimintaa Asuinalueelle hyväksyttäisiin vain eläkeikäiset ja tietysti sieltä toimeentulonsa saavat ihmiset. Muu työssä käyvä väestö asuu kaupungeissa, ei kuulu reservaattiin. Kauppa ja muu palvelutoiminta, esim pankit toimisivat reservaatin sisällä, Hinnoittelu olisi määrätty kannattavuuspohjalta. Alkuvaiheessa yhteiskunta antaisi esim tulotukea maataloudelle; elintarviketuotannon omavaraisuus kriisien varalta, pohjoisen epäedulliset kasvuolosuhteet, ylituotanto muualla (joku näkee nälkää, tarpeeksi etäällä)? Suomi olisi esim. Eu.ssa ehdottamassa; kuluttaja maksaisi todellisen hinnan elintarvikkeista, jotka tuotetaan viljelemällä; Eu saisi muunkin maailman "kauppajärjestelmät" suostumaan, mitään tukia ei ole: Muutoin kuin; kasvuolosuhteet ja omavaraisuus huomioidaan (pientä krtisointia olisi) Kun sitä kinkkua aamulla pistettäisiin leivälle, alkuun voisi enää pienempi pala joutua leivälle: todellisen hinnan vuoksi, Myös muualla toimittaisiin samoin.

Johtopäätökset on tehty julkisessa mediassa ja Somessa olleiden kirjoitusten mukaan; oma pää ei aina riitä. Kysymysmerkillä Juhani Hirvonen?

Ps.kaupunkilaiset Juhannukseen seutuun tulisivat katsomaan; kyllä maalla on mukavaa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat