JuhaniHirvonen Hirvosen Jussi Siilinjärveltä.

Finnpulp Savosta!

Finnpulp ei ole itsestäänselvyys (SS Lukijan Sanomat 31.8.16)

Hyvä että keskustellaan ja näkökannat tulevat esille. Tulevalle toimijalle on jopa hyötyä, että Finnpulp jää mieleen.

Loppu vuoden (2016) julkisessa keskustelussa ja viimeaikaisissa lausunnoissa Finnpulpin vaikutuksia on arvioitu hämmästyttävän negatiivisesti. Keskustelussa sivuutetaan kevyesti ne aivan poikkeuksellisen myönteiset kasvuvaikutukset, jotka Finnpulp toisi paitsi aluetalouteen, myös Suomen kansantalouteen. Nekin on tosin mielipidekirjoituksissa kyseenalaistettu. (SS ; Silja Huhtiniemi Kuopion kauppakamarin toimitusjohtaja; Arto Nykänen toimitusjohtaja Savon yrittäjät),

Viitattiin myös väistyvän maakuntajohtajan Jussi Huttusen  kannanottoon:Väistyvä maakuntajohtaja Jussi Huttunen osui asian ytimeen, kun hän toteaa Savon Sanomien haastattelussa 25.8., ettei Finnpulp Oy:n biotuotetehdasta pidä vaarantaa liian tiukoilla ympäristövaatimuksilla.

Esitetään mielipiteitä; jääteitä ei enää olisi. Sorsasalon lähiympäristö pysyisi sulana; Kallavesi.. Uskon, että tähänkin löytyy ratkaisu.

Vielä 2017 tammikuussa joku Kuopion päättäjistä oli vastaan ( sanoi; on loppuun asti). Vesistö pilaantuu, asuntojen hinnat laskevat rajusti tehtaan läheisyydessä. Tehtaita on Suomessa.

Kieltämättä, sivuvaikutuksia voisi hiukan olla. Mutta jos tämä  hanke toteudu Kuopiossa (kapuloita rattaisiin). Se toteutuu jossain muualla, toivottavasti Suomessa, pienine haittoineen

Taloudellista toimeliaisuuttaa ajatellen ainakin 100 km säteellä Kuopiosta; Finpulpin "häätäminen" muualle!

Mitkä ovat ne järkevät perustelut alueen kokonaistaloutta ajatellen?

Mutta; taloudellinen toimeliaisuus alueella lisääntyisi reilulla 800 miljoonalla vuodessa;verotulot reilulla 10 miljoonalla.


Tämä hanke heijastuisi myös ns. haja-asutus alueisiin: käytäisiin töissä.... Puulla olisi kysyntää "metsien keskellä eläville" kunnille asukkaineen....Tulisi rahaa/verotuloja
Mahdollisimman hyvä tulos keskustelemalla!
Mutta jos kansalaisten oikeuksia toteutetaan valitusten kautta,,,,, Lähteekö Finnpulp etsimään suopeampia ympäristöjä? Löytynee!
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat