JuhaniHirvonen Hirvosen Jussi Siilinjärveltä.

Ajatellaanko.

Kunnallisvaalit ovat yksi mahdollisuus vaikuttaa.

Ehdokkaille järjestetään näitä vaalikoneita. Hyvä näin.

Mutta me ehdokkaat, vastataan rehellisesti, mitä mieltä olemme.

Myös siellä kentällä ja tilaisuuksissa toimiessamme.

Pientä "nokkapokkaa" sinne naapurin puolelle voi ja pitää olla. Pitää virkeänä. Mutta tämäkin pitää esittää "huumorilla", eikä tölväisyllä (tekin idiootit yms).

Asiat riitelevät, eivät ihmiset.

Hyväksytään se, että näkökanta asioihin johtuu esim. työstä, työttömyydestä, eläkkeellä olemisesta.

On taajamissa asuvia. mutta ns. haja-asutusalueilla asuvia on myös. Voi olla, että he asuvat olosuhteitten pakosta ko. alueella, ei "ihanuuden vuoksi".

Yritystoiminta on tärkeä aihe-alue. Teollisuus , kauppa, palvelutoiminta, pankit. Myös julkiset palvelut, on pyrittävä pitämään aluella jollain keinoin.

Suurteollisuus; emme mahda mitään sille, että omistajat ovat pörssiyhtiöissä istumassa ja katsomassa; mikä on tuotto. Siinä kunnan osuus on tuoda hyvät olosuhteet toiminnalle. Sekin näköjään merkitsee, mutta sillekkin on asetettava rajat.

Pienemmässä yritystoiminnassa; en sano pienessä! On muistettava, että myös virkamiesten toiminta vaikuttaa. Myös yleinen ilmapiiri ja tonttipolitiikka.

Kaupalliset toimijat kauppoineen ovat myös tärkeitä. Esim. kaupat tarvitsevat tontteja, mutta vaikka kauppa saadaankiin, se tarvitsee myös asiakkaita. Siihen ei kunnallinen päättäjä voi tehdä muuta, kun suositella sitä lähellä olevaa tarjontaa. Jo nyt on nähtävissä sitä, että kohtuullisen suuretkin taajamat menettävät ostovoimaa näille suurten taajamien ostoskeskittymille. Tehokkuus on hyvä, mutta läheisyyskin on tärkeä. Väittäisimpä, "ostoskassin hinta" kokonaisuudessaan on halvempi sieltä läheltä ostettaessa. Jatkuvuus on taattu palveluille.

Yhteistoimintaa alueen muiden kuntien kanssa tarvitaan. Esim. näitä määrättyjä virkoja voi yhdistellä esim. eläköitymisen seurauksena, mitä on jo tapahtunutkin. Ei se "naapuri" sillä tavoin pysty kuntaa valloittamaan...

Erilaista ajattelua, perusteluineen tarvitaan. Mutta keskustelun jälkeen päätös. Ei mitään loputonta vatkausta.

Ihan omakohtainen kokemus. 01.01.16 päätettiin vapauttaa kauppojen aukiolo. Demoktraattinen päätös. Olin pienyrittäjä kaupan alalla. Kannatavuus katosi, ei siirtymäaikaa sopeutua, Ikä tuli vastaan sopeutumiseen. olen työtön. En katkera. Demoktraattinen päätös, toista mieltä tietenkin olin siirtymäajasta. Mutta demoktratia!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat