JuhaniHirvonen Hirvosen Jussi Siilinjärveltä.

Valtion ja kuntien omistamat yhtiöt; pienyrittäjän mahdollisuus!

Posti Group Oyj (vuosina 2007–2014 Itella Oyj, sitä ennen Suomen Posti Oyj) on suomalainen yhtiö, jonka toimialana on postitoiminta, logistiikka ja taloushallinnon palvelut. Yhtiön omistaa Suomen valtio.

Uutinen Savon Sanomat 8.2.17: Posti aloittaa kotihoidon Leppävirralla.

Joutuu kyllä kysymään. Miksi Posti!

Epäilen, että muitakin toimijoita olisi löytynyt. Palvelun laatukriteerit olisivat täyttyneet. Myös paikallisen yritystoiminnan käyttäminen palveluiden tuottamiseen olisi voitu kirjata plus-merkillä kriteereissä. (Eu).

Pienyrittäjä toimii tehokkaasti. On yleensä vielä "elämäntapayrittäjä", suurella sydämmellään!

Ns. kortistoon menoko on vaihtoehto?

Posti Group Oyj, hoitaa jo nykyään täysin muutamien pienempien toimijoiden logistiikkapalvelut, varastoinnista pienmyymälään asti. Sinällään hyväksyttävää, postin ohellahan nuo kulkevat!

Mutta tämä "tunkeutuminen" aloille, joissa on jo sinänsä toimivat, kilpaillut markkinat, jotka eivät liity mitenkään tähän ydinajatukseen; ruohonleikkuu yms. Ei käy postitoiminnan ohessa, vai käykö sittenkin. Posti tulee joka toinen päivä, piireittäin!

Jos nyt hieman karrikoisi; Syrjäisimille seuduille voisi Postin toimesta hankkia "Tiekarhun", hoitaisi postinjakelun ohessa tienhoitoa. Ely-keskus ja urakoitsijat ja  eivät saa rahan puutteen vuoksi pidettyä teitä hyvässä kunnossa. Piireittäin hoidettaisiin myös puunkuljetukselle yms, tärkeät tiet kuntoon. Samalla myös henkilöautoliikenteen tarpeet hoidettaisiin, ei tarvisisi ajaa vakiintuneita uria myöten. Postin tulo, pari päivää myöhässäkin. kyllä hyväksyttäisiin

Onhan näitä muitakin.

On luotu yhtiöitä kaupunkien toimesta esim. kunnallistekniikan puolelle. Maansiirto, auraus yms. hoidetaan kunnallisesti suurehkon kalustomäärän toimesta. Kalustoa pienyrittäjillä olisi, mutta "kilpailu" hoitaa, ei pärjää hinnassa. Suuri toimija saa etua esim. rahoituksessa. Rahoittajan riski on olematon. Pienellä toimijalla on suurempi riski; rahoittajan kannalta. 

SS uutinen 8.2.17. Kommentoinnit eri osapuolilta olivat kunnossa, näkökantoineen. Mutta olkoon, ihan omaa ajattelua!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat