JuhaniHirvonen Hirvosen Jussi Siilinjärveltä.

Onko meillä kunnallisvaalit?

Kunnallisvaalit.

Seuraavana tulossa. Käsitelläänkö palstalla tarpeeksi niitä.

Sote, maakuntavaltuustot, valtakunnan ja maailmanpolitiikka hallitsevat keskustelussa.

Keskustellemmeko me ehdokkaat, aiheista, joissa meillä ei ole mitään päätösvaltaa. Vaikka tulisimme valituiksikin.

Onko meillä kuntien sisällä kaikki niin toimivaa: ei meidän tarvitse ottaa  enää tähän kuntien  toimintaan mitään kantaa.

Yritystystoiminta, suositaanko omia ja tulevia, järkevästi.

Tulevat asukkaat, halutaanko meille, Varhaiskasvatus, koulut, yms.

Halutaanko meillä pitää kaikki asukkaat, tulevat ja nykyiset. Kohtuullisen tyytyväisenä palvelutasoon.

Toimitaanko meillä yhteistyökyisesti, kunnan sisäisessä päätöksenteossa. (demokratia).

Toimitaanko meillä, läheisessä yhteistyössä lähialuiden suuntaan.

Nämä ovat kunnallisvaalit, näilläkin sivuilla.

Mutta tietenkin kaikki päätöksenteko, vaikuttaa aina ihmiseen......

Demokratia, kunnallistasolla.... Keskustellaan, edustajien kesken lautakuntatasolla, räväkästikkin. Mutta yhteinen päätös saadaan aikaan.

Tässä on se yksi harha. Kunnanvaltuusto hyväksyy päätökset. Taustalla ovat lautakunnat, jotka ovat keskustelleet. kaikkien, voimakkaitakin mielipiteitä on kuunneltu, yhteiseen lopputulokseen on päästy. asiat ovat riidelleet, eivät ihmiset.

Tässä lautakuntien toiminnassa olisi mielestäni yksi avaus näyttää demokratian toimivuutta. Jos lautakunnassa ei käsitellä mitään ihmiseen tai muuhun luottamukselliseen tietoon perustuvaa. Kunnan sivuilla ilmoitettaisiin.  Voit katsoa kokouksen kulun kunnan sivulta, reaaliajassa. Vaatii tietysti myös osallistujilta, malttia.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Onko sote- ja maakuntauudistus jo tehty?

Käyttäjän JuhaniHirvonen kuva
Juhani Hirvonen

Kysyn. Päättääkö kunnanvaltuusto?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kuitenkin niin kauan, kun kyseistä uudistusta ei ole tehty, asiat kuuluvat kunnanvaltuustojen päätösvaltaan. Siihen asti kunnes uudistus on viety maaliin saakka ja se on astunut voimaan.

Itse en lisäksi usko koko uudistuksen toteutumiseen tässä vaiheessa. En ainakaan siinä aikataulussa, jonka hallitus on itselleen asettanut uudistuksen läpiviemiseksi. Aivan liian monta asiaa on täysin auki. Näiden seikkojen takia sote- ja maakuntauudistuksesta on kuntavaalikentillä syytä puhua.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mitä muuten tarkoitin sen blogin, jonka vähän se julkaisemisen jälkeen poistit, intriikissä olleella lauseella, joka meni osapuilleen näin: "Tarvitsemme vahvaa johtajuutta, jotta välttyisimme turhilta komptommisseilta". Tarkoitatko vahvalla johtajuudella sitä, että edustamasi Keskustapuolue saisi yksinkertaisen enemmistön Siilijärvelle? Näinhän oli vielä jokunen vuosikymmen sitten. Silloinhan ainakin vältyttäisiin turhilta kompromisseilta.

Miksi mielipiteesi minua niin kovin kiinnostavat, johtuu siitä että asun ja äänestän Siilinjärvellä.

Käyttäjän JuhaniHirvonen kuva
Juhani Hirvonen

Suomessa on vielä, ainakin minun mielestäni demokratia. Yksi ääni jokaista kansalaista kohti. Äänestysaktivisuus ratkaisee. Näin se mielestäni menee.
Puoluedemokratia on myös; joka saa eniten ääniä....... Ei mitään muuta, mielestäni ole vielä kansanvallassa ole keksitty. Huutoäänestys, palstoilla ja toreilla, ei ole ainakaan vielä ole toimintamuoto. Enemmistön ääni, kansanvallassa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Et kuitenkaan vielä kertonut sitä, mitä sillä vahvalla johtajuudella ja turhilla kompromisseilla sitten tarkoitit. Monipuoluedemokratiaan kuuluu myös komprommissien teko ja vastustajan kunnioittaminen?

Käyttäjän JuhaniHirvonen kuva
Juhani Hirvonen

En ole ollut milloinkaan kompromisseja vastaan. Kaikkien mielipiteen on kuuluttava. Myös päätöksiä on saatava aikaan. Olen sanonut näköjään asian epäselvästi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Aivan oikein, niin olet sanonut. Mutta nythän tämäkin aukeni.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Et kuitenkaan ole vieläkään vastannut kysymykseeni kuntavaalien yhteydessä käytävään sote- ja maakuntauudistuskeskustelun tarpeeseen? Tosi asia kuitenkin on se, että kunnanvaltuustuut päättävät sote-asioista siihen saakka, kunnes sote-uudistus on astunut voimaan. Voi jopa olla, että koko tulevan valtuustokauden ajan.

Toimituksen poiminnat